Hela denna artikel är en annons
Tips och inspiration från C More
JVM

Nylander: ”Skillsen är samma som i NHL”

Publicerad 21 december, 2016

Gör som hockeyikonen Michael Nylander – skaffa ett C More-abonnemang och bänka dig framför junior-VM i hockey de närmaste veckorna.

I år avgörs junior-VM i hockeyns hemland Kanada – i de båda hockeytokiga städerna Montreal och Toronto.
Michael Nylander, som själv var med och vann silver 1992 och som sedan dess haft en makalös karriär med bland annat 920 NHL-matcher på sitt cv, älskar att se världens bästa juniorer spela.
– Ett VM är en jättestor händelse i en spelares karriär. Man får inte så många tillfällen att spela mästerskap – och speciellt inte med sina polare som man har tillbringat så mycket tid med de senaste säsongerna, säger han, och fortsätter:
– Det är fart och fläkt när juniorerna spelar. Skillsen är samma som i NHL – men det är mindre tanke och mer tuta och köra. Killarna spelar med en enorm energi.

Streama den bästa sporten hos C More – för bara 99 kronor i månaden.

Michael Nylander kommer att hålla ett extra öga på sonen Alexander, som var med redan i VM för ett år sedan och som fortsätter att gå i pappas och storebror Williams fotspår.
– Jag har aldrig tjatat på mina barn att de ska spela hockey, utan det har kommit inifrån dem själva. Jag har försökt att hela tiden utgå från barnen – nu handlar det om att ge dem tips och råd som jag själv samlat på mig i min egen karriär. Jag försöker att stötta dem så gott det går, säger han.

Sveriges chanser, då?
Experterna är lite oense om vilken klass årets upplaga av Juniorkronorna verkligen håller. Om det kan bli guld – eller om det inte ens blir medalj.
– Sverige har alltid grymt bra chans. Ett bra försvarsspel och en vass målvakt är ett måste om det ska bli en lång turnering. Jag tror åtminstone att det blir semifinal – och är man väl där kan allting hända, säger Michael Nylander, som kommer att följa turneringen både live och via C More.
– C More är ett måste för mig eftersom jag även vill följa de svenska ligorna.

Nu finns ett förmånligt mästerskapserbjudande hos C More – signa upp dig här.

Fakta/Så spelas Junior-VM
På annandag jul börjar traditionsenligt junior-VM i ishockey i Kanada.
Fem lag uppdelade i två grupper gör upp om de åtta kvartsfinalplatserna. Sveriges gruppspelsmatcher spelas enligt följande:

26/12: Sverige–Danmark, 19:00
28/12: Sverige-Schweiz, 23:00
29/12: Sverige-Finland, 23:30
31/12: Sverige-Tjeckien, 19:00

Arrangemanget delas mellan SVT och TV4-gruppen (där C More ingår). Totalt kommer 14 matcher att visas på C More, bland dem finalen. C More och TV12 kommer med följande uppställning till Kanada:

Programledare och experter i studion: 
Tommy Åström, Björn Oldeen, Niklas Wikegård och Harald Lückner.
Kommentatorer: Lasse Granqvist och Sanny Lindström/Mats Larsson och Fredrik Warg
Reportrar: Ida Björnstad och Fredrik Svensson