Hela denna artikel är en annons
Tips och inspiration från C More
Klassiker

Här är filmerna du inte får missa i jul

Publicerad 19 december, 2016

Lika självklara som stjärnan i fönstret, skinkan på bordet och glittret i granen är även julfilmerna så här när dopparedagen börjar närma sig. Här är filmerna du absolut inte får missa hos C More!

Nu får du en hel månad gratis på C More – registrera dig här.


Tomten är far till alla barnen
Den svenska filmen, med bland annat Peter Haber och Katarina Ewerlöf i huvudrollerna, har blivit en riktig tradition i juletid. Med svart humor och glimten i ögat tar filmen upp en allt annat än traditionell jul med familjen.


En underbar jävla jul
Komedin om paret Simon och Oscar tog många med skrattande storm när den hade premiären inför julen förra året. Med stora skådisar som Robert Gustafsson och Maria Lundqvist och Helena Bergström som regissör beräknades den här filmen bli en blivande julklassiker – vilket visade sig vara helt sant.


Fanny och Alexander
Fanny och Alexander är signerad Ingmar Bergman och har varit en självklar plats i december sedan premiären vid jul 1982. Filmen har vunnit flera stora priser, bland annat Oscar och Guldbaggar, och är verkligen en riktig klassiker i slutet av året.

Trött på julfilmer? C More har över 1500 filmer och serier att välja och vraka bland.

När man tröttnat på julfilmerna och istället vill se på något annat i mellandagarna och efter nyårsfirandet så finns det en hel del Hollywoodfilmer att beta av. Här är några väl valda exempel:


Joy
Dramakomedin Joy med Jennifer Lawrence, Robert De Niro och Bradley Cooper i spetsen är en riktig höjdare från Hollywood. Filmen rymmer lika mycket känslor som priser den har vunnit och blivit nominerad till efter sin premiär på juldagen 2015.


Bad Neighbours
”Ett gott skratt förlänger livet” – då lever man definitivt extra länge efter att ha sett Bad Neighbours. Komedin rymmer stjärnor som Zac Efron, Seth Rogen och Rose Byrne och har fått miljoner människor att skratta sedan våren 2014.


The Martian
Att bli lämnad kvar på Mars eftersom resten trodde man var död, det är något som Matt Damons rollkaraktär får uppleva i science fiction-filmen The Martian.


The Hateful Eight
Quentin Tarantino levererar igen! The Hateful Eight är filmkonstnärens senaste mästerverk som utspelar sig i en westernmiljö under hård vinter, där förräderi och svek avlöser varandra.


The Revenant
Efter flera år av magiska filmer och ännu fler nomineringar vann Leonardo DiCaprio äntligen sin första Oscar för bästa manliga huvudroll i filmen The Revenant. Det här är skäl nog att se den här äventyrsfilmen med starka inslag av både thriller och drama.

Sugen att se någon av filmerna? Alla finns på C More – nu får du en månad gratis. Registrera dig här!